Udendørs kameraovervågning

Udendørs overvågningskameraer er det første forsvar hvad angår beskyttelse af de allervigtigste ting—din bolig, ejendom og familie—og de er en uundværlig del af ethvert sikkerhedssystem til boligen. Udendørs overvågning giver dig sikker forvisning om, at alt og alle, der nærmer sig din ejendom og din bolig, vil blive bemærket, enten i realtid inde fra din sikre bolig, på afstand via computeren eller smartphone skærmen eller ved digital optagelse, som man kan se på et senere tidspunkt, hvis man vil.

Udover at virke afskrækkende for ubudne gæster, er fordelen ved at have udendørs overvågningskamera(er) forvarslet—det, at du kan vide lige nøjagtig hvad det var, der lavede den underlige lyd udenfor eller hvem, der ringer på, før du åbner døren, eller de dyrebare ekstra minutter til at få fat i myndighederne ved første tegn på indtrængen eller tilstedeværelse af noget truende.
Med deres stigende popularitet og the mere og mere avancerede teknologi kan utallet valgmuligheder, hvad angår overvågningskameraer være overvældende.  Detailhandlere og websteder er fyldt med et virvar af detaljer, begreber som CCTV, infrarød, DVR CMOS og CCD chips kan være svære at forstå. Så vi har sammensæt denne købervejledning for at hjælpe husejere til at finde rundt i mulighederne og gøre det bedste valg for deres bolig og familie.

Hvad er udendørs overvågningskameraer

Udendørs sikkerhedskameraer eller overvågningssystemer med flere kameraer overvåger udendørsområder efter dit valg. Typiske placeringer er indgange, havegange og indkørsler, men hver enkelt ejendom er unik, og det er hver husejers behov også, så placeringen afhænger af flere variabler. Resultatet kan være så minimalt som et kamera ved hoveddøren eller meget omfattende, hvor det overvåger alle dele – eller ”zoner” – af haven og udendørsområderne.

Udendørs sikkerhedskameraer, der fås både med ledning og som trådløse, kan placeres stort set hvor som helst. Med en DVR (digital video optager) og en computer eller monitor kan alle kamera feeds ses fra et centralt sted inden i boligen. Kameraerne kan også integreres i boligens eksisterende sikkerhedssystem med eventuelt abonnement på en overvågningsservice, der holder øje med kamera feeds 24/7, 365 dage om året, klar til at give husejeren og nødhjælpen besked ved første tegn på alarm. Desuden findes der fjernovervågning for husejere, der gerne vil se optagelserne på en trådløs enhed, såsom en telefon eller tablet. Mange kameraer kan optage og opbevare video, der kan bruges som bevismateriale, hvis der sker en forbrydelse.

Mens der er mange ligheder mellem indendørs og udendørs sikkerhedskameraer, er udendørs kameraer specielt designet med en bredere synsvinkel for at kunne holde øje med store udendørsområder. Mange fås også med nattevision for at tage billeder eller optage video selv i mørkeste nat, og de er allesammen lavet til at være vejrbestandige eller vejrfaste med et hårdt yderkabinet.

Hvordan de virker

Ganske enkelt installerer man udendørs overvågningskameraer, enten med ledninger eller trådløst, rundt omkring huset og ejendommen for at overvåge og/eller optage aktivitet inden for kameraets område eller “zone.” Det tilsluttes et centralt kontrolcenter, hvor husejeren, enten via DVR eller over et trådløst netværk, kan se og få adgang til alt, hvad kameraet(/-erne) ser, og hvor det kan optages, hvis man gerne vil se det igen på et senere tidspunkt. Disse kameraer er kan som regel programmeres til at optage på bestemte tidspunkter, når de detekterer bevægelse eller på forlangende.

Analoge overvågningskameraer

De fleste kameraer på markedet er analoge overvågningskameraer, der afhænger af closed circuit television eller CCTV overvågningssoftware. Disse kameraer tilsluttes en DVR eller computerskærm, og de har en linse, en DSP (digital signal processing) chip, og et beskyttende kabinet, der kan modstå vejrliget. Transmissionskabler forbinder kameraet til DVR og modtager video fra kameraets “øje”. DVR’en komprimerer videoen og lagrer den på en harddisk, så man kan tilgå den på et senere tidspunkt. Det er højst sandsynligt, at DVR’en også vil kunne konvertere analog video til digital format, så videoen kan streames over internettet ved hjælp af en indbygget webserver. DVR’en er også der, hvor al programmeringen foretages, såsom alarmer, meddelelser og planlagt drift.

Network overvågningskameraer

Network sikkerhedskameraer, eller IP security overvågningssystemer, er dyrere end analoge kameraer, men teknologien er mere avanceret, hvilket giver flere muligheder. I denne kameratype er der ikke brug for en separat DVR, fordi kameraet har denne funktion indbygget. Kameraet tager ikke blot billeder og optager video, det kan også komprimere og konvertere det til et digitalt format og streamer det over internettet. Mange network sikkerhedskameraer leveres også med SD-kort funktion, så videoen kan lagres direkte på kortet. Hvis kameraet også er tilsluttet en NVR (network video recorder), kan det streame video direkte til NVR’en eller en computer eller smartenhed, som alle sammen kan optage den. Den høje opløsning er en af fordelene ved denne type kamera, men det kræver meget større båndbredde og opbevaringsplads, hvilket kan være en udfordring for visse husholdninger.

Læs mere om overvågningskameraer og tyverialarmer på www.sikkerthjem.nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *